• 20% korting op alle oorbellen*
  • met code: Oorbel20
  • Gratis oorbellen bij jouw bestelling vanaf €40,-

Let's bake: Cinnamon rolls!

Vers gemaakt zijn ze het allerlekkerst, lekker bij de koffie of heerlijk als ontbijt. We hebben het hier over cinnamon rolls! Wij hebben het allerlekkerste recept voor jou gevonden en delen hem graag. Laten we maar snel beginnen!

Wat heb nodig voor deze overheerlijke broodjes?
135 gram boter
1 pak Koopmans Witbrood
275 ml water (handwarm)
1,5 tl-kaneel
125 gram lichtbruine basterdsuiker
Als keukengerei heb je een deegroller, huishoudfolie en een mixer met deeghaken nodig.

cinnamon rolls maken in de oven

Let’s get started, YESS!
1. Verwarm de oven voor.
2. Doe de broodmix en 20 gram boter in een beslagkom en voeg 275 ml water toe.
3. Kneed het mengsel circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom, afgedekt met huishoudfolie, minimaal 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
4. Smelt vervolgens 115 gram boter in een pan en voeg 1,5 tl-kaneel toe. Meng goed.
5. Rol het brooddeeg uit tot een rechthoekige plak van circa 1 cm dik. Verdeel de gesmolten boter over het deeg en strooi er 125 gram basterdsuiker overheen.
6. Rol het deeg op over de lengte en snijd de rol in gelijke stukken zodat je 10 á 11 kaneelbroodjes hebt. Leg de cinnamon rolls op een met bakpapier bedekte bakplaat en dek het af met folie of een schone theedoek. Laat de kaneelrolletjes nog een half uurtje rijzen op kamertemperatuur.
7. Bak de cinnamon rolls in het midden van de oven in 25 tot 30 minuten goudbruin.
8.En dan de laatste stap maar zeker niet de minste: de cinnamon rolls lekker opeten! Eet smakelijk!

cinnamon rolls op bordje

Is het jou gelukt om deze super lekkere broodjes te maken?

Lots of Love,
Finaste

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie